Brunch
Avnjut en vällagad brunch med panoramavy över Baggensfjärden. All mat lagas från grunden av köksmästare Carl Landqvist tillsammans med Artipelags kockar med inspiration av den omgivande naturen och betoning på säsong och närodlat. Dessertbordet signeras av chefskonditor Annie Hesselstad och hennes erfarna kollegor i konditoriet.
Information
Lördagar och söndagar
Kl. 11:30-17:00
Vuxen (18 år +): 495 SEK
Ungdom (13–17 år): 495 SEK
Barn (4-12 år): 295 SEK
Barn (0-3 år): Gratis
Om brunchen
På brunchen serveras en valfri varmrätt från restaurangens à la carte meny, en buffé med kalla rätter samt ett avslutande dessertbord.
Rätter som kan komma att serveras på den kalla buffén kan exempelvis vara äggroyal med syrad grädde och sikrom, rökt laxmousse med örter och surdegskrutonger, tomatsallad med silverlök, inlagd jalapeño & persilja samt ost och charkuterier.
På dessertbordet förekommer bakverk och desserter såsom den Nobeldessertsinspirerade Creme fraiche-moussen med lingonkompott smaksatt med tjärsirap och brownie samt pâte de fruit med mandarin och timutpepparsocker.
Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.
À la carte meny
Ryggbiff
med primörer, salsa verde och friterad potatis
Ugnsbakad röding
med primörer, Sandefjordsås, forellrom och potatis
Halloumiburgare
Avokado, sallad, tomat, silverlök, chilimajonnäs & pommes frites
Krämig blomkålssoppa
med stekt pilgrimsmussla, dillolja och rostat levainbröd